Skocz do zawartości

  • Log In with Google      Logowanie »   
  • Rejestracja

Zdjęcie

Custom Rom na alcatel ot 908


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
99 odpowiedzi w tym temacie

#21 Grzesiek95112

Grzesiek95112

    Moderator Globalny

  • Autor tematu
165
Profesjonalista
  • Napisał: 311 postów
  • Skąd:Zabrze
  • Model telefonu:
    Sony Ericsson Xperia x8
  • Sieć:T-Mobile
  • Soft:CM10
  • Dołączył: pią, 15 cze 12

Napisano 16 sierpień 2012 - 19:09

Zapomniałem. Wstyd mi. Jak można zapomnieć o Full wipe. Dlatego mu nie działało. Ja to robie automatycznie.


    Pomógł:
  • 1
Potrzebujesz pomocy? Staraj się pisać na forum. Nie na pw. Chętnie pomogę :)

#22 aloisy

aloisy
173
Profesjonalista
  • Napisał: 1105 postów
  • Skąd:Z domu - jak zawsze :D
  • Model telefonu:
    Samsung Galaxy S3
  • Kernel:stock
  • Sieć:Plus
  • Recovery:stock
  • Soft:4.3
  • Model tabletu:
    Modecom 1002 X2 IPS (root)
  • Dołączył: sob, 31 mar 12

Napisano 16 sierpień 2012 - 19:14

Niech cieszy się że w ogóle wystartował :D ok ja na dzisiaj kończę -> cze


    Pomógł:
  • 1

#23 Grzesiek95112

Grzesiek95112

    Moderator Globalny

  • Autor tematu
165
Profesjonalista
  • Napisał: 311 postów
  • Skąd:Zabrze
  • Model telefonu:
    Sony Ericsson Xperia x8
  • Sieć:T-Mobile
  • Soft:CM10
  • Dołączył: pią, 15 cze 12

Napisano 16 sierpień 2012 - 19:16

Ale postępy są :D Ten model telefonu tak jak siemens c65 zapamientam do końca życia.


    Pomógł:
  • 1
Potrzebujesz pomocy? Staraj się pisać na forum. Nie na pw. Chętnie pomogę :)

#24 smiglo24

smiglo24
14
Początkujący
  • Napisał: 162 postów
  • Skąd:Hiszpania
  • Model telefonu:
    Sony X Eperia
  • Sieć:Orange
  • Soft:Android 4.1.1 (; ...to da się naprawić ;)
  • Dołączył: sob, 11 sie 12

Napisano 16 sierpień 2012 - 20:35

dopiero teraz przeczytałem wcześniejsze posty...ale już jest za pózno :)wrzuciłem tamtego i śmiga cacy , wszystko jest ok .tylko brak pl :D spróbuje póznie wrzucić tem move i przestawić na full wipe ale to już jutro a
na te chwile WIELKIE DZIĘKI za cierpliwość :wub: !!!!Forum poprostu wymiata!!!Dajecie rade!!!! :D :D
pozdrawiam i jutro jeszcze dam znać co i jak
bay


    Pomógł:
  • 0

#25 aloisy

aloisy
173
Profesjonalista
  • Napisał: 1105 postów
  • Skąd:Z domu - jak zawsze :D
  • Model telefonu:
    Samsung Galaxy S3
  • Kernel:stock
  • Sieć:Plus
  • Recovery:stock
  • Soft:4.3
  • Model tabletu:
    Modecom 1002 X2 IPS (root)
  • Dołączył: sob, 31 mar 12

Napisano 16 sierpień 2012 - 20:57

No ja nie mysle inaczej :D sam jestem ciekaw co wymodzilismy :)

Wysłane z mojego HTC Vision


    Pomógł:
  • 1

#26 Grzesiek95112

Grzesiek95112

    Moderator Globalny

  • Autor tematu
165
Profesjonalista
  • Napisał: 311 postów
  • Skąd:Zabrze
  • Model telefonu:
    Sony Ericsson Xperia x8
  • Sieć:T-Mobile
  • Soft:CM10
  • Dołączył: pią, 15 cze 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 08:20

Jak wgrasz Move to daj znać


    Pomógł:
  • 1
Potrzebujesz pomocy? Staraj się pisać na forum. Nie na pw. Chętnie pomogę :)

#27 smiglo24

smiglo24
14
Początkujący
  • Napisał: 162 postów
  • Skąd:Hiszpania
  • Model telefonu:
    Sony X Eperia
  • Sieć:Orange
  • Soft:Android 4.1.1 (; ...to da się naprawić ;)
  • Dołączył: sob, 11 sie 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 09:39

Bryy :)
To jak panowie podpowiecie gdzie jest opcja full wipe...Bo mam tylko "wipe data/factory reset" i "wipe cache partition"


    Pomógł:
  • 0

#28 aloisy

aloisy
173
Profesjonalista
  • Napisał: 1105 postów
  • Skąd:Z domu - jak zawsze :D
  • Model telefonu:
    Samsung Galaxy S3
  • Kernel:stock
  • Sieć:Plus
  • Recovery:stock
  • Soft:4.3
  • Model tabletu:
    Modecom 1002 X2 IPS (root)
  • Dołączył: sob, 31 mar 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 09:43

najpierw jedno później drugie :D

a właściwie na odwrót: wipe cache partition, wipe data/factory reset


    Pomógł:
  • 1

#29 smiglo24

smiglo24
14
Początkujący
  • Napisał: 162 postów
  • Skąd:Hiszpania
  • Model telefonu:
    Sony X Eperia
  • Sieć:Orange
  • Soft:Android 4.1.1 (; ...to da się naprawić ;)
  • Dołączył: sob, 11 sie 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 10:00

zrobiłem jak napisałeś ale i tak karty sim nie widzi...A ten rom "frg 83g...." jest taki jak miałem tylko że od t-mobile.Jest jeszcze jakiś sposób zrobienia tej karty sim?albo jeszcze jakiś inny romik :)


    Pomógł:
  • 0

#30 aloisy

aloisy
173
Profesjonalista
  • Napisał: 1105 postów
  • Skąd:Z domu - jak zawsze :D
  • Model telefonu:
    Samsung Galaxy S3
  • Kernel:stock
  • Sieć:Plus
  • Recovery:stock
  • Soft:4.3
  • Model tabletu:
    Modecom 1002 X2 IPS (root)
  • Dołączył: sob, 31 mar 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 10:21

Musisz Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość

- aplikacja oficjalna od Alcatela !!! możesz stracić roota !!!
Zaraz poszukam czegoś jeszcze...

Musisz Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość

- teoretycznie to jakiś inny rom
Więcej info:

Musisz Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


    Pomógł:
  • 1

#31 Grzesiek95112

Grzesiek95112

    Moderator Globalny

  • Autor tematu
165
Profesjonalista
  • Napisał: 311 postów
  • Skąd:Zabrze
  • Model telefonu:
    Sony Ericsson Xperia x8
  • Sieć:T-Mobile
  • Soft:CM10
  • Dołączył: pią, 15 cze 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 10:44

Zaraz pokombinuje i moze mi się uda dodać do FRG język polski.


    Pomógł:
  • 1
Potrzebujesz pomocy? Staraj się pisać na forum. Nie na pw. Chętnie pomogę :)

#32 aloisy

aloisy
173
Profesjonalista
  • Napisał: 1105 postów
  • Skąd:Z domu - jak zawsze :D
  • Model telefonu:
    Samsung Galaxy S3
  • Kernel:stock
  • Sieć:Plus
  • Recovery:stock
  • Soft:4.3
  • Model tabletu:
    Modecom 1002 X2 IPS (root)
  • Dołączył: sob, 31 mar 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 11:01

"this custom rom will work for any alcatel ot-908 phone" - czyli custom rom?? dobrze czytam :P
    Pomógł:
  • 1

#33 Grzesiek95112

Grzesiek95112

    Moderator Globalny

  • Autor tematu
165
Profesjonalista
  • Napisał: 311 postów
  • Skąd:Zabrze
  • Model telefonu:
    Sony Ericsson Xperia x8
  • Sieć:T-Mobile
  • Soft:CM10
  • Dołączył: pią, 15 cze 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 11:07

no tak :P 90% że będzie działać. Na wszelki wypadek na karte sd wrzuć dodatkowo tego move.

Musisz Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość

. Jak go zainstalujesz to włącz język francuski.
    Pomógł:
  • 1
Potrzebujesz pomocy? Staraj się pisać na forum. Nie na pw. Chętnie pomogę :)

#34 smiglo24

smiglo24
14
Początkujący
  • Napisał: 162 postów
  • Skąd:Hiszpania
  • Model telefonu:
    Sony X Eperia
  • Sieć:Orange
  • Soft:Android 4.1.1 (; ...to da się naprawić ;)
  • Dołączył: sob, 11 sie 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 12:36

Musisz Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość

- aplikacja oficjalna od Alcatela !!! możesz stracić roota !!!
Zaraz poszukam czegoś jeszcze...

Musisz Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość

- teoretycznie to jakiś inny rom
Więcej info:

Musisz Zalogować się lub Zarejestrować żeby zobaczyć ukrytą zawartość


ten android move nie widzi sim a szkoda bo jest całkiem przyjemny...Zauważyłem też że żre strasznie baterie tzn.przez noc wcieło 15% bateri...

no tak :P Wgrałem polski język do tego ROMu. Niestety musisz troszkę poczekać, bo na google dysk wrzuca mi sie ok 100 plików.

ok super czekam :)
    Pomógł:
  • 0

#35 Grzesiek95112

Grzesiek95112

    Moderator Globalny

  • Autor tematu
165
Profesjonalista
  • Napisał: 311 postów
  • Skąd:Zabrze
  • Model telefonu:
    Sony Ericsson Xperia x8
  • Sieć:T-Mobile
  • Soft:CM10
  • Dołączył: pią, 15 cze 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 13:56

Potem powiedz czy działa.


    Pomógł:
  • 1
Potrzebujesz pomocy? Staraj się pisać na forum. Nie na pw. Chętnie pomogę :)

#36 aloisy

aloisy
173
Profesjonalista
  • Napisał: 1105 postów
  • Skąd:Z domu - jak zawsze :D
  • Model telefonu:
    Samsung Galaxy S3
  • Kernel:stock
  • Sieć:Plus
  • Recovery:stock
  • Soft:4.3
  • Model tabletu:
    Modecom 1002 X2 IPS (root)
  • Dołączył: sob, 31 mar 12

Napisano 17 sierpień 2012 - 14:29

sam ciekaw jestem... A czemu frasncuski?? nie szło nazwy zmienić??


    Pomógł:
  • 1

#37 smiglo24

smiglo24
14
Początkujący
  • Napisał: 162 postów
  • Skąd:Hiszpania
  • Model telefonu:
    Sony X Eperia
  • Sieć:Orange
  • Soft:Android 4.1.1 (; ...to da się naprawić ;)
  • Dołączył: sob, 11 sie 12

Napisano 18 sierpień 2012 - 11:30

hej!
No to jest problemik z tym romem.Instaluje sie i instaluje i nic tak podad godzine!Nie moge wejść w recovery "sevice not fund".da rade uratować jakoś sytuacje?


    Pomógł:
  • 0

#38 aloisy

aloisy
173
Profesjonalista
  • Napisał: 1105 postów
  • Skąd:Z domu - jak zawsze :D
  • Model telefonu:
    Samsung Galaxy S3
  • Kernel:stock
  • Sieć:Plus
  • Recovery:stock
  • Soft:4.3
  • Model tabletu:
    Modecom 1002 X2 IPS (root)
  • Dołączył: sob, 31 mar 12

Napisano 18 sierpień 2012 - 12:32

ale odpalasz telefon??


    Pomógł:
  • 1

#39 smiglo24

smiglo24
14
Początkujący
  • Napisał: 162 postów
  • Skąd:Hiszpania
  • Model telefonu:
    Sony X Eperia
  • Sieć:Orange
  • Soft:Android 4.1.1 (; ...to da się naprawić ;)
  • Dołączył: sob, 11 sie 12

Napisano 18 sierpień 2012 - 12:47

wygląda to tak:
-opdalam (power) :)
-pokazuje sie androidek
-następnie "alcatel one touch"
-ekram logowania romu (napis wind na zmiane z jakimiś kwiatuszkami) i tak bez końca....
fonka da sie wyłączyć tylko poprzez wyjęcie baterii...
próbowałem też metody z postu #29 i do punktu 6-go wyszstko jest ok .Niestety 7-my tak jak napisałem post wcześniej...
szukam czegoś na ten temat , bez skutku :(


    Pomógł:
  • 0

#40 Grzesiek95112

Grzesiek95112

    Moderator Globalny

  • Autor tematu
165
Profesjonalista
  • Napisał: 311 postów
  • Skąd:Zabrze
  • Model telefonu:
    Sony Ericsson Xperia x8
  • Sieć:T-Mobile
  • Soft:CM10
  • Dołączył: pią, 15 cze 12

Napisano 18 sierpień 2012 - 12:48

Przepraszam za moją nieobecność, ostatnio mam wiele spraw na głowie.
Przytrzymując klawisz VOL - i POWER uruchom telefon. Ekran, albo klawisze powinny się zaświecić.
Podłącz kabel usb i konsoli wpisz fastboot devices.
Jeśli będzie ten znak zapytania co miałeś, to możesz wpisać adb reboot recovery.
Wtedy zainstaluj ten move i potem oryginalny, lub odrazu oryginalny, jeśli masz na sd.
Coś mi się chyba źle ROM podpisał. Nie wiem dlaczego. Przepraszam za błąd.
Jak wszystko będzie ok, to przez adb podmieni się tylko jeden plik.
Jak nie uda Ci się włączyć adb(wtedy jakoś przy pomocy aloisy Ci się udało), to powiem Ci jak zainstalować ROM przez fastboot.


    Pomógł:
  • 1
Potrzebujesz pomocy? Staraj się pisać na forum. Nie na pw. Chętnie pomogę :)




Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych